21 juni 2018
19:00

Kumla BK

Referat: Glanshammars IF - Kumla BK

GIF tog emot serieledarna från div. 5, Kumla BK, under torsdagskvällen. Matchen innebar 1/8-final i Eksjöhus cup 2018 och i potten låg ett avancemang till kvartsfinal mot Sturehov IK (div.4).

GIF hade två bonusstraffar då de spelar i div.7 (man får en bonusstraff per division man ligger nedanför).

GIF valde att slå dessa innan och först ut var kapten Fabian Åstrand som säkert satte straffen i nättaket.
Sista straffen slogs av Robin Gutring och den slogs i ribban och in... trodde de flesta, men domaren dömde den som ute och vi startade matchen i 1-0 ledning.

Avsparken blåstes igång och lagen kände på varandra lite första fem minutrarna, sedan tog GIF tag i det och spelade väldigt fin fotboll. 2-0 kom efter en kvart ungefär, när GIF skapar tryck runt Kumlas straffområde. Naser Toukhi slår ett fint inlägg som Simon Lahti Larsson möter perfekt med pannan och sätter den stenhårt i mål.
Kumla reste sig tämligen snabbt och 10 minuter senare så hade även de en boll inne. Efter en långboll in mot straffområdet så vann Kumla duellen och andra bollen samlades snabbt upp av dem, passning mot bortre stolpen och avslut som Jesper Ricklund gör en jätteräddning på, men returen hamnar hos Kumla igen och den sattes säkert i bortre hörnet, 2-1!
Efter detta tog GIF över totalt och spelade fin fotboll över hela banan, bra kombinationer, få touch och många maxlöpningar. Efter ett oturligt agerande för Kumlas målvakt så fångar Julius Jadling upp bollen strax utanför deras straffområde, han går direkt mot mål, får inte igenom avslutet helt, men då kommer Baboucarr Jah Dibba och slår in 3-1 för GIF, mycket rättvist.
Resten av första halvleken är GIF närmare 4-1, men hittar inte riktigt igenom med avsluten.

Andra halvlek drar igång och Kumla försöker flytta upp sina positioner och är på jakt. Men GIF spelar oerhört disciplinerat och klokt, ända nerifrån Jesper Ricklund i målet till grabbarna längst upp.

Det känns aldrig riktigt farligt i andra, även om det vaskas fram en del chanser åt båda hållen.

Domaren blåser av och GIF är i kvartsfinal!!

Målskyttar:
Fabian Åstrand
Simon Lahti Larsson
Baboucarr Jah Dibba

Vi vill rikta ett stort tack till alla som kom ner och stöttade oss, och ett speciellt tack till våra duktiga bollkallar, som är spelare från våra egna led. Fantastiskt roligt.

Nu är det en b-match kvar innan ett uppehåll som jag anser är välförtjänt och jag hoppas vi alla ses i augusti igen när det är dags för serie- och cupspel igen!